Најновије вести

Нова зграда Дома здравља и санитетска возила за здравствене службе у Угљару

Домови здравља Приштина и Косово Поље, који су после рата измештени у Угљаре, добиће два санитетска возила, док ће изградња вишенаменског објекта у који ће се сместити Дом здравља, општинска администрација и Дом културе бити приведена крају, најавила је данас у Угљару помоћница директора Канцеларије за КиМ Слађана Марковић Стојановић, додајући да је за ове пројекте финансијска средства обезбедила Влада Републике Србије.

 

Трећег дана посете централном Косову заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић, у пратњи помоћнице директора Слађане Марковић Стојановић, начелника Косовског управног округа и председника Општине Грачаница обишао је општину Косово Поље где је одржао састанак са директорима овдашњих образовних и здравствених установа и председником ПО општине Косово Поље Љубишом Ћирковићем.

Канцеларија за КиМ своје присуство и рад жели да унарпеди због чега су у неколико последњих месеци појачане активности држаних службеника на терену, поручила је данас у Угљару помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Слађана Марковић Стојановић.

“У пратњи начелника округа и градоначелника покушавамо да дођемо до сваке наше српске породице и саслушамо њихове проблеме”, рекла је Маковић Стојановић и најавила улагања у циљу побољшања живота грађана.

“Такође најављујем да ће Дом здравља Приштина са седиштем у Приштини који брину о наших 30 породица које се налазе у Приштини добити санитетско возило, то смо договорили и за Дом здравља Косово Поље са седиштем у Угљару, такође да добију ново санитетско возило. Оно што је овде јако велики и значајни пројекат финансиран од Републике Србије то је изградња, односно завршетак вишенаменског објекта овде у Угљару, где ће бити смештан нови здравствени центар, односно Дом здравља који сада користи зграду која је апсолутно неадекватна. Општина, која такође користи и плаћа у закуп кућу која није адекватна њиховим потребама и Дом културе који ће бити смештен у истом објекту”, рекла је помоћница директора Канцеларије за КиМ.

Марковић Стојановић је истакла да поменута улагања у овој општини неће бити и једина. Нагласила је да је Канцеларија за КиМ финансира и бројне пројекте из пољопривреде у циљу помоћи преосталим Србима у овој општини.

Представници Канцеларије за Косово и Метохију данас су у Угљару код Косова Поља обишли и седмочлану породицу Дејана Столића која се изџава од пољопривреде. Дечији додатак је једино примање које Столићи добијају.

“Живи се како се мора, није сјајно, како се има тако се живи према својим могућностима. Обећали су да ће нам помоћи у виду школовања деце и у вези стамбеног питања да се некако реши то”, каже Дејан Столић.

После посете породици Столић из Угљара Јовић и Марковић Стојановић у пратњи локалних представника власти обишли су и социјално угрожене породице Дејена Филиповића из Кузмина и Сање Симијоновић из Батуса.

Подели на: