Најновије вести

Нове станове добило 12 породица

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, у суботу 24. априла, у К. Митровици

 

Сваки нови праг је темељ опстанка Срба на КиМ – казао је приликом уручења кључева Петара Петковић
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић у суботу, 24. априла, уручили су кључеве за 12 стамбено незбринутих породица из Косовске Мтровице, у новој стамбеној згради у улици Ослобођења, у Бошњачкој махали.
Петковић је овом приликом обишао стан породице Клајић која данашњи празник слави као крсну славу.
-За поклон, од државе Србије, добили су стан, као и осталих 11 породица. Прошле недеље поделили смо такође 12 станова, казао је Петковић и најавио да ће још данас положити камен темељац за још три зграде, и да ће до краја године бити изграђено још 15 стамбених зграда, у укупном износу од 650 милиона динара.
Он је казао да је управо то, политика државе Србије – да гради, ствара и чува мир јер како је нагласио, сваки нови кров, праг и дом, јесу темељ опстанка српског народа на КиМ.
Добитници стана Клајићи кажу да ће ову Лазареву суботу памтити као најзначајнију.
-Након десет година живота под киријом, ово нам много значи. Ово је најлепши поклон за славу и веома смо срећни и радосни и знамо да је држава Србија уз нас – кажу Клајићи.
Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић потврдио је да је у Косовској Митровици од Божића до сада подељено 98 стамбених јединица, што је заслуга државе Србије.
У наставку посете Косовској Митровици, Петковић је са Спирићем положио камен темељац за још једну стамбену зграду у улици Боре Станковића, у Бошњачкој махали. Према најавама, до краја 2021. године у Косовској Митровици биће саграђено још седам стамбених зграда, намењених младим брачним паровима, стамбено незбринутим лицима и интерно расељенима.
Како је у марту најављено из Канцеларије за КиМ, ове године биће изграђено нових 180 станова намењених интерно расељеним лицима, социјално угроженим категоријама и младим брачним паровима. У Косовској Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку биће изграђено 15 нових стамбених зграда са по 12 станова од око 65 квадрата, Поред станова који се граде, у оквиру стамбеног збрињавања граде се и породичне куће и збрињава српско становништво на територији целог Косова и Метохије.
З.В.

 

Подели на: