среда, 15. марта 2023. | 13:19
Најновије вести

Нови иницидент на КиМ, графит УЧК у селу Бинач

У јеку негативне кампање против српског народа на КиМ, још један инцидент – испред школе у селу Бинач, у општини Косовска Витина, исписан је графит УЧК.

 

У саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију наглашава се да је исписивање графита величање терористичке организације која је толико несреће нанела српском народу на Космету, узнемирила је Србе у селу Бинач.

Истиче се да том инциденту посебно даје на тежини то што се у близини места где је исписан графит налази и српска црква, трн у оку свим екстремистима на Косову и Метохији.

“Нема сумње да серија интензивних напада и инцидената долази као последица експлозивних изјава и оптужби на рачун Срба од стране политичара из Приштине. Говор мржње који генерише насиље на делу”, оценила је Канцеларија за КиМ.

Пред заказани дијалог у Бриселу, Албанци сликовито показују да нису заинтересовани за успостављање нормализације односа са Србима, за верску и националну толеранцију, већ се готово свакодневно различитим средствима служе да покажу да не желе да деле простор са српским народом, закључује се у саопштењу.

Подели на: