недеља, 19. фебруара 2023. | 23:51
Најновије вести

Нови станови за 16 доцената Приштинског универзитета у Косовској Митровици

То је стратегија Универзитета – млади , компетенти, најбољи и они су овде данас, зарад бриге о њима и бриге о будућности нашег универзитета, добили адекватне просторе за становање на простору на Косова и Метохије, рекао је ректор Приштинског универзитета проф. др Здравко Витошевић.

 

У ректорату Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици 16 младих наставника овог универзитета потписало је данас уговоре о коришћењу станова у новој згради у Звечану, коју је ова институција изградила уз помоћ државе Србије, средствима Канцеларије за Косово и Метохију.
Обративши се присутнима ректор Приштинског универзитета, проф. др Здравко Витошевић истакао је да Универзитет у Приштини припада Заједници универзитета Републике Србије, Заједници европских универзитета а држава Србије чини све да овај универзитет не само буде пунопрвани члан те престижне заједнице већ и обезбеђује све неопходне услове да ова институција показује завидне резултате. Како је рекао, за то су неопходни одговарајући просторни капацитети, као и најсавременија опрема, али изнад свега најстручнији кадрови, подмладак без којег нема будућности универзитета.
– Држава Србија и председник Србије су учинили све да у наредних годину и по дана за наш универзитет обезбедимо преко девет и по хиљада квадрата корисног простора у централном делу града који се зове Косовска Митровица. То је наш град, јер смо само 20 год у овом граду и баштинимо све предности овог града. Осим зграде у којој ћемо наћи удомљење за наша четири факултета, Ректорат, за наш централни лабораторијски простор, централни информатички систем, Центар за развој каријере, Алумни клуб ми ћемо у ту зграду да унесемо најсавременији опрему и све то ради држава Србија – рекао је Витошевић.
Рекавши да на овој високошколској установи на 10 факултета и 96 студијских програма студира девет и по хиљада студената, распоређених у три нивоа академског студирања, основних академских студија, мастер и докторских студија, ректор је нагласио да они најбољи буду њихови докторанди, а они најбољи међу најбољима остају да раде на Универзитеу.
– То је стратегија Универзоитета – млади , компетенти, најбољи и они су овде данас, зарад бриге о њима и бриге о будућности нашег универзитета и који представљају наш универзитет у следећих 20 година, добили адекватне просторе становање на простору на Косова и Метохије – казао је ректор и додао да се нада ће многи од њих у новима становима добити и принове
Једна од младих доцената који су данас добили станове, Ивана Илић са Медицинског факултета каже да је ово дан када је за себе и своју породицу, решила једно од најважнијих животних питања.
– Дугујем велику захвалност универзитету на ком радим као асистент, мом Медицинском факултету и ректору Витошевићу- рекла је Илић.
Бранислав Ђерковић, такође асистент на Медицинском факултету отац је петоро деце. За његову породицу ово је један од најлепших и најважнијих дана у животу.
– Не могу да искажем своје одушевљење и изнад свега захвалност за ово што сте учинили за нас- поручио је Ђерковић.
Кључеви станова будућим станарима биће уручени сутра у 12h.
С.К.

Подели на: