Најновије вести

Ново Брдо: Асфалтирање сеоских путева

Општина Ново Брдо започела је радове на асфалтирању сеоских путева, Пројекат вредан 160 хиљада евра финансира се из општинског буџета.

 

Поред других локација, тренутно се ради на асфалтирању пута у дужини од 150 метара у селу Извор, махала Госаљци, за шта је локална самоуправа издвојила 36 хиљада евра.

За мештане који ту живе изградња пута је од великог значаја. У породици Перић кажи да су овај дан чекали од када знају за себе.

“Нисмо веровали до последњег тренутка да ће нам изградити асфалтни пут. После многобројних обећања коначно је стигао тај срећан тренутак за мештане овог дела новобрдске општине”, каже Драган Перић из села Извор.

Потпредседник новобрдске општине Синиша Димић каже да се поред деонице у Извору паралелно ради и на изградњи још неколико локалних путева, између осталог и у селима Пасјак, Туларе, Лабљане, као и пут ка цркви Светог Николе и Макрешу.

Извођач радова је предузеће “Глобус конструкција” У Гњилану. Ако временски прилике послуже, очекује се да ће сви започети радови на асфалтирању локалних путева у општини Ново Брдо бити завршени до краја календарске године, односно у предвиђеном року, истичу у компанији.

Ново Брдо је мултиетничка општина у којој поред већинских Срба, живе и Албанци, и Роми.

Подели на: