Најновије вести

Ново пребијање Срба доказ да је на снази покушај систематског угњетавања са циљем да се КиМ етнички очисти

Двојица Срба пребијена су у ноћи између суботе и недеље у Бошњачкој махали, у северном делу Косовске Митровице, а само два дана раније Куртијева група екстремиста је недалеко одатле, испред зграде „Сунце3“, опљачкала и претукла Србина П. К. а онда је и Бошњак Ј. Ш. ухапшен на административном прелазу Брњак, под исфабрикованом оптужбом за наводне ратне злочине.

 

 

За ову најновију епидемију насиља одговоран је екстремистички режим Аљбина Куртија, чија се политика угњетавања Срба из кабинета у Приштини, у којима је осмишљена, све више прелива на улице.

Да ствар буде гора, и међународни спонзори Приштине и Аљбина Куртија понашају се као да је свакодневно етнички мотивисано насиље сасвим нормална и уобичајена ствар, будући да је изостала било каква реакција Квинте у Приштини на најновију серију напада, али и на хапшење Ј. Ш. на које нико од међународних представника није дигао глас ни реч осуде.

Међутим, када су у централној Србији само задржана, а не ухапшена тројица Албанаца за ратни злочин, онда није било представника Квинте који није звао, протестовао, притискао и јавно реаговао, што директно показује политику двоструких аршина међународне заједнице.

За Квинту су Срби очигледно постали легитимна мета, а насиље против њих је коспонзорисано ћутањем и нереаговањем странаца.

Више од 500 напада на Србе и њихову имовину од доласка Куртија на чело привремених институција самоуправе у Приштини је најречитији могућ доказ да је на снази покушај систематског угњетавања и застрашивања српског народа, са циљем да се Косово и Метохија етнички очисти од сваког неалбанског фактора.

Они који данас ћуте пред призорима насиља и ужаса на северу Косова и Метохије тиме шаљу јасну поруку о својим жељама и намерама, не само Србима на Косову и Метохији, већ и Србији и читавом српском народу.

Подели на: