Најновије вести

Обданиште „Лане“ у Звечану добило нову просторију

Нови дом за 70 малишана у Предшколској установи „Лане“ у Звечану данас су свечано предали на употребу градоначелник Звечана Вучина Јанковић и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Миљан Ранђеловић.
Уз честитке за крсну славу и дан ове установе, Ранђеловић је поручио и да ће, осим новог простора за игру и дружење, у овој установи бити и нових радних места за васпитачице.

 

Овај вртић је грађен средствима из општинског буџета, а Канцеларија за Косово и Метохију је помогла његово опремање. Плате за васпитачице које ће се овде запослити ће обезбедити Влада Републике Србије преко Канцеларије за Косово И Метохију и ово је добар пример сарадње између општина у покрајинском систему, са већинским српским становништвом, и државе Србије”, рекао је Ранђеловић и нагласио да су „деца основни смисао нашег рада и будућности“.

Потребу за изградњом новог објекта, чиме је решен и проблем листе чекања деце за упис у вртић, препознао је и градоначелник Вучина Јанковић.

“Мени је увек драго да улажемо у децу зато што је то наша будућност. Искрено се надам да на овоме нећемо стати и да ћемо имати још много пројеката, а све за нашу децу и за нашу и вашу будућност”, рекао је Јанковић.

Речи добродошлице игром и песмом пожелели су и малишани ПУ „Лане“, а у име домаћина захвалила се директорица ове установе Зорица Кељановић.

„Са изградњом овог новог објекта збринули смо 70 малишана и више нема листи чекања. Надам се да ће бити још више деце“, рекла је Кељановић.

Новоизграђени објекат је величине 100 квадратних метара саграђен је средствима општине Звечан и омогућиће свој пријављеној деци да бораве у овој установи, која тренутно броји око 400 малишана.

Подели на: