понедељак, 16. маја 2022. | 18:14
Најновије вести

Обележавање Дана студената Универзитета у Приштини почело акцијом добровољног давалаштва крви

Обележавање Дана студената Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, почело је данас организовањем акције добровољног давалаштва крви у Студентском клубу.

 

Студент проректор Универзитета у Приштини, Иван Виријевић, каже за Радио Контакт Плус да су организатори акције задовољни одзивом хуманих људи.

„Било је више од 30 давалаца. Акцију је организовао Студентски центар ‘Приштина’ у сарадњи са Одељењем трансфузиологије КБЦ Косовска Митровица“, открива Виријевић.

Дан студената Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, обележава се на Светски дан књиге – 23. априла.

Међутим, због васкршњих празника управа Универзитета приморана је да помери одржавање свечане академије, која ће бити одржана 20. априла у амфитеатру Факултета техничких наука са почетком у 12 часова, објашњава Виријевић.

Истог дана, 20. априла у 19х, у Студентском клубу (Дом бр. 6) у Косовској Митровици, биће отворена изложба слика Николе Брадића, под називом „Грачаница у бојама будућег века – 700 година задужбине краља Милутина“.

Организатор догађаја је Студентски центар “Приштина” са седиштем у Косовској Митровици.

Када су у питању спортске игре, које се на спортским теренима Техничке школе “Михаило Петровић Алас” организују у склопу Дана студената Универзитета у Приштини, због лоших временских услова одлучено је да уместо 19. априла буду одржане средином маја месеца, појашњава студент проректор Виријевић.

„Почетком маја студенти ће бити заузети, имамо неке студентске конференције и игре у сарадњи са факултетима из региона, па смо принуђени да спортске активности померимо за другу половину следећег месеца, када буде било лепше време“, додаје он.

Сва предавања и вежбе на десет факултета Универзитета у Приштини одвијају се уживо, јер епидемиолошка ситуација то дозвољава, каже на крају разговора Виријевић.

Подели на: