субота, 10. јуна 2023. | 02:17
Најновије вести

Обележавање Светског дана Црвеног Крста данас у Косовској Митровици

Под слоганом „Љубав“ данас се у Косовској Митровици обележава Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца.

 

У организацији Покрајинског Црвеног крста у 11 сати почела је улична акција, у оквиру које се волонтери Црвеног крста Косовске Митровице, Звечана, Лепосавића, Зубиног Потока, Србице и Вучитрна друже са грађанима, упознајући их ближе са активностима и делатношћу најстарије и најмасовније хуманитарне организације у свету. То је и прилика да волонтери покажу каквим су све вештинама овладали на обукама и колико су спремни да у сваком тренутку буду на услузи угроженом становништву.

Јелена Вакић је волонтер Црвеног крста Косовска Митровица од 2008. године. Каже да волонтерима много значе овакве акције јер је то прилика за младе волонтере да покажу шта су научили током хуманитарног рада у организацији Црвеног крста. „Волонтери данас показују грађанима основне ствари у вези прве помоћи. Показују им како могу да делују у хитним ситуацијам, а уједно се тако припремају за покрајинско такмичење, које се одржава 25. маја у Грачаници“, каже Вакић.

„То је само прва активност у оквиру Недеље Црвеног крста. Током следеће недеље имамо обележавање 11. маја – националног дана добровољних давалаца крви. Дакле у суботу 11. маја од 9 до 14 часова позивамо све добровољне даваоце да дођу и дарују ову драгоцену течност“, рекао је секретар Црвеног крста Косовске Митровице Саша Николић.

Подели на: