уторак, 17. маја 2022. | 15:50
Најновије вести

Обележавање Видовдана и у главном граду КиМ

Српски културни центар у Приштини

 

У оквиру Видовданских свечаности у Српском културном центру у Приштини одржан је концерт Ансамбла народних песама и игара „Венац“.
-Потпуно сам одушевљен да овде у Приштини видим овакав наступ, представљање српске културе, ношње и традиције. Ово је добар начин за одржавање везе овдашњих Срба са остатком Србије, поручио је шеф руске канцеларије на Косову и Метохији Андреј Лисовој који је концерту присуствовао заједно са сарадницима.
Лисовој је нагласио да је Српски културни центар јако важан, јер овдашњим Србима пружа квалитетан културни програм и уживање.
-Српска и руска култура јако су сличне и из тог разлога ми је јако драго што сам био део овог несвакидашњег догађаја у Приштини, рекао је Андреј Лисовој.
Директорка Ансамбла ”Венаћ’ Снежана Јовановић истакла је да јој је драго да су део Видовданских свечаности које се обележавају у Приштини, јер је порука која се одавде шаље јако важна.
-Одавде шаљемо јасну поруку да Срби са Косова и Метохије овде живе, раде и чувају државу Србију, казала је Јовановићева.
Гости у Српском културном центру су поред наступа Ансамбла „Венац“ могли да уживају и у сликама академске уметнице Милице Костић, чија је изложба такође отворена у склопу Видовданских свечаности. Још да кажемо да су СКЦ у Приштини походили и песници учесници манифестације ”Видовданско песничко бденије”.

М.Ч.

Подели на: