понедељак, 20. фебруара 2023. | 18:05
Најновије вести

Обезбеђена храна и хигенски пакети

Помоћ ромским породицама из Преоца и Лапљег Села.

 

Невладина организација „Глас Рома, Ашкалија и Египћана“, у сарадњи са Кризним штабом Општине Грачаница, обезбедила је за 70 најугроженијих ромских породица прехрамбене и хигијенске пакете као помоћ за превазилажење кризе изазване пандемојом коронавируса.
Пакети помоћи допремљени су у магациони простор у Лапљем Селу и у току дана основне животне намернице и хигијенска средства, укључујући маске и рукавице, добиће ромске породице из Преоца и Лапљег Села.
Према речима представника НВО „Глас Рома, Ашкалија и Египћана“ Африма Османија помоћ ће добити 54 породице из Преоца и 16 породица из Лапљег Села.
-Реалокацијом буџета обезбедили смо 153 пакета хуманитарне помоћи за ромске породице у неколико општина од чега смо за најугроженије у Грачаници обезбедили 70 пакета. Помоћ се састоји од прехрамбеног и хигијенског пакета у вредности од 50 евра. Породице ће добити брашно, шећер, тестенину, кромпир, лук и дуге основне животне намирнице, као и, што је за нама било најважније због актуелне пандемије коронавируса, хигијенски пакет , казао је Османи.
Члан Кризног штаба и заменик председника општине Грачаница Саша Данић захвалио се поменутој организацији на помоћи за најугороженије ромске породице, нагласивши да је свака помоћ значајна у превазилажењу кризе изазване епидемијом коронавируса.

М.Ч.

Подели на: