понедељак, 23. новембра 2020. | 17:25

Обезбеђена средства за нову болницу

Заменик директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић у посети Грачаници

 

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохији Дамјан Јовић у овиру своје посете Грачаници обишао је Клиничко-болнички центра Приштина са тренутним седиштем у Грачаници, и разговарао са директором поменуте институције др Братиславом Лазићем.
-Овде смо да би се уверили у каквим условима раде лекари, здравствени радници и друго особље болнице, али и да саопштимо важну вест која се тиче свих Срба који овде живе, а то је да ће се ускоро почети са изградњом нове болнице. Средства за куповину плаца на коме ће се болница градити су обезбеђена, рекао је Јовић и додао:
Чим то завршимо, прелазимо у фазу пројектовања самог објекта и надамо се да ће до краја године почети радови на самом објекту. Пројекат за изградњу болнице вредан је 2 милиона евра. Опремање болнице коштаће још толико.
Директор КБЦ Приштина-Грачаница Братислав Лазић захвалио се, како је истакао, на бризи и помоћи Канцеларији за КиМ и другим институцијама државе Србије.
-Са великом радошћу исчекујемо изградњу нове болнице јер би добијање нових просторних капацитета, уз кадрове, и све остало што већ имамо могло да се заокружи, да то добије једну нову позицију у смислу пружања здравствених услуга нашем становништву. Ја сам потпуно сигуран да ће то плански врло брзо бити реализовано, рекао је Лазић.
Јовић је током посете Грачаници рекао да је средствима државе Србије обезбеђен и санитарни материјал и лекови за постојећу болницу, али и друге здравствене установе.
Помоћник директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић посету Грачаници почео је састанком са представницима Привременог органа општине Приштина и са начелником Косовског управног округа.

М.Ч.

Подели на: