Најновије вести

Обезбеђена вредна опрема за одржавање путева

Представник јапанске амбасаде у Приштини, Мицунори Огасавара посетио је данас општину Ново Брдо где се срео са председником општине, Светиславом Ивановић, који му се захвалио на вредној опреми за одржавање путева , коју је јапанска амбасада ових дана обезбедила општини Ново Брдо.

 

Хвала вам у име свих становника наше општине, јер сте нам много помогли. Опрема коју смо од вас добили, је драгоцена и она ће омогћити одржавање путева како у зимском тако и у летњем периоду-казао је у разговору са предствником јапанске амбасаде Ивановић. Он га је укратко упознао са географским и другим караткеристкама општине Ново Врдо уз осврт и на политичко економску ситуацију. Том приликом нагласио је да су међунационални односи између Срба, Албанаца и Рома који живе у Новом Брдо, добри. Ивановић је казао да је сарадња општине Ново Брдо са јапанском амбасадом драгоцена и изразио очекивање да ће она бити настављена истаквши да је свака помоћ на плану развоја општине добродошла.
– Ми смо још увек ипак сиромшна општина. Буџетска средства нису двољна за убрзани развој и обезбеђивање свега неопходног у домену стварања квалитетних животних услова нашим становницима, тако да нам је свака подршка нма том плану итекако добродошла- казао је Ивановић.
Током данашњег разговора са представником јапанске амбасаде, Ивановић је рекао и то да су здравственим установама које делују на територији општине потребна два возила, како би степен здравствене заштите становнитва био подигнут на виши ниво и изразио очекивање да ће како је рекао пријатељска јапанска амбасада обезбедити подршку и око овог за станвонике Новог Брда важног питања.
Господин Огасавара је изразио своје задовољство посетом општини Ново Брдо и сарадњом са овом општином са општинским структурама. Он је казао да му је изузетно драго да ће помоћ коју је јапаснкс амбасада обезбедила овој општини бити од користи станвништву. Истом приликом подсетио је Јапан отворио своју амбасаду у Приштини у јануару ове године и да су прддставници амбасаде ангажовани око сарадње са свим локланим заједницама на плану подршке око стварања квалитетнијих животних услова за сва све ставновкике који живе на овим просторима.
Додајмо да новчана вредност опреме коју је јапанска амбасада обезбедила општини Ново Брдо износи 74.000 евра. Председник општине Ново Брдо, Светислав Ивановић је за обезбеђену помоћ, у име свих становника општине уручио захвалницу представнику Јапанске амбасаде током његове данашње посете поменутој општини

С.И.

Подели на: