Обијена и опљачкана црква Света Петке у Гојбуљи

Јуче је у селу Гојбуља, код Вучитрна, обијена црква Св. Петке, оштећена су врата и украдено око 20 евра, саопштила је Епархија рашко-призренска.

 

„Епархија Рашко-призренска још једном изражава дубоку забринутост због учесталих случајева обијања наших храмова на Косову и Метохији и апелује на полицијске органе да пронађу починиоце овог и ранијих случајева обијања храмова. Епископ Теодосије је нагласио да обијања наших храмова додатно обешрабрују наш верни народ и да локалне институције морају да обезбеде бољу заштиту имовине Српске Православне Цркве и локалног српског становништва, посебно у изолованим енклавама“, наводи се у саопштењу ЕРП поводом овог инцидента.

Верници су јуче око 16 часова приметили да су врата на цркви проваљена и инцидент пријавили полицији која је извршила увиђај.

Село Гојбуља је мешовито село у коме поред већине албанског становништва живи и педесетак српских породица. Већина верника из ове општине била је принуђена да напусти своје домове још од 1999. године, подсећају из Епархије.

Подели на: