Најновије вести

Обилазак институција и помоћ у решавању проблема

Специјални изасланик ЕУ Томас Сунуог у посети Звечану

 

Томас Сунуог, специјалног изасланика Европске Уније, посетио је јуче општину Звечан. Њега су дочекали Градоначелник општине Вучина Јанковић, Председник привременог органа Иван Тодосијевић и председник скупштине општине Драган Христов.
После састанка, градоначелник Вучина Јанковић и г-дин Томас Сунyог посетили су Основну Школу „Вук Караџић“ где су их дочекали директорица школе Слађана Фићовић, професори и ученици, и изразили захвалност на посети и свим донацијама ЕУ. Госта су , затим, повели у обилазак цркве св Ђорђа, Омладинског центра и колективног центра „Хотел бр 3“, где већ 20 година станују расељена лица са Косова и Метохије, у неадекватним условима, за која ће се, како је градоначелник Јанковић овом приликом рекао, ускоро изнаћи одговарајуће решење за стамбено збрињавање.
Делегаија општине Звечан је потом повела госта у обилазак Хале спортова у Житковцу, која се гради средствима из ЕУ, где је добио гаранцију да ће радови бити завршени у што краћем временском року. Градоначелник Јанковић је искористио прилику да г-дина Томаса подсети и на Регионалну депонију која се гради на територији Завечана, која је још један пројекат за који средства издваја ЕУ. На крају поесете градоначелник Јанковић се захвалио на посети госту и рекао да у општини Звечан увек могу имати искреног пријатеља и сарадника.
С.Ђукић

Подели на: