Најновије вести

Обнављање рада Савеза пензионера КиМ

Удружења пензионера са КиМ на састанку у СП Србије у Београду.

 

На састанку одржаном прошле недеље у просторијама Савеза пензионера (СП) Србије у Београду, добијена је пуна подршка за обнову рада Савеза пензионера Косова и Метохија. Састанку су, поред представника удружења са Косова и Метохије присуствовали председник СП Србије др Андреја Савић, представници Удружења пензионера из Војводине и градских одбора из Београда и Ниша. Као знак подршке у Београду је формиран тим који ће помоћи да се сви преостали послови заврше до краја марта.
Подсетимо, са радом је Савез пензионера КиМ престао када је проглашена такозвана независност Косова, јер су се у раду појавиле, за оно време, непремостиве препреке. У последњих годину дана обновљен је рад Удружења пензионера широм КиМ – тренутно их је 12 и још два су у поступку – постали су чланови Савеза пензионера Србије, тако да су се стекли услови за обнављање рада савеза на покрајинском нивоу.
Према речима Веска Стојковића, председника Удружења пензионера Грачанице, тренутно се обављају финални послови и све ће бити званично конституисањем Скупштине савеза пензионера КиМ, почетком марта. До караја марта сви послови, израда правно нормативних аката, ће бити завршени, јер је тада Скупштина савеза пензионера Србије.
-Највећи део посла је завршен тако да је ово, да тако кажем, финална фаза. Састанком у Београду смо више него задовољни јер смо добили снажну подршку за наш даљи рад, рекао нам је Стојковић.
На овај начин пензионери са Косова и Метохије, њих око 37 хиљада, су после више од десет година организовани на једном вишем нивоу и под окриљем су државе Србије. То за све њих значи остваривање и унапређивање права попут оних које уживају и користе пензионери у остатку Србије.
М.Ч.

Подели на: