среда, 08. фебруара 2023. | 11:16
Најновије вести

ОБРАЗОВАЊЕМ МЕЊАТЕ СВЕТ, ОСВАЈАТЕ СЛОБОДЕ И ПОБЕЂУЈЕТЕ

„ЈЕДИНСТВО“ – ПАНОРАМА НАСТАВИЛО АКЦИЈУ ДАРИВАЊА КЊИГА ШКОЛАМА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

 

 

Ове књиге су прилагођене вашем узрасту, читањем ћете стећи самопоуздање, пуно тога научити и обогатити емоционални аспект живота. Будите вредни и марљиви – рекла је Рада Комазец обраћајући се ученицима О.Ш. „Доситеј Обрадовић“ у Прековцу, којима је даровала преко 200 вредних књига издавачке продукције „Јединства“ -Панорама

Септембарски кишни дан није покварио радост ученика и настасвника О.Ш. „Доситеј Обрадовић“ у Прековцу општина Ново Брдо.
Уз честитке за почетак нове школске године директор „Панорама“ -Јединство Рада Комазец уручила је овој школи највреднији поклон, а то су књиге. Око 200 књига из историографије, савремене прозе и поезије а понајвише књига за децу обогатиће скромну школску библиотеку ове школе.
„Велико ми је задовољство да вам честитам почетак нове школске године и пожелим пуно успеха и добрих резултата. Ја, пре свега, вама и вашим породицама желим безбедан и миран живот у овом месту на својој прадедовској земљи у својој Србији. Нека вам ова година буде обележена важним победама које ће се у вама развијати и јачати . Будите вредни и марљиви . Учите јер вам знање нико узети не може. Образовање је најмоћније оружје које мења свет, осваја слободу и побеђује. Књиге деци показују пут до откривања оног бољег света у коме је емпатија нешто што нам указује на разлику између доброг и лошег. Књиге нам помажу да шватимо смисао света који нас окружује. Са књигама путујемо по свету, доживимо први снег, проживљавамо згоде и незгоде. Једна кинеска пословица каже: „ Знање је благо које сваког власника свуда прати“. Зато читајте и проширујте своје видике, знање и образовање . Ове књиге су прилагођене вашом узрасту, читањем ћете стећи самопоуздање, пуно тога научити и обогатити емоционални аспект живота. Ово је дар од „Јединства“ с љубављу – казала је директор Рада Комазец обраћајући се ученицима – који су је поздравили громогласним аплаузом.
Она је даље новела да „Панорама“ -Јединство објављује вредне књиге препознатљиве по квалитету и деценијама ствара, развија и унапређује издаваштво на Косову и Метохији.
Комазец је додала да „Панорама“ -Јединство упркос новим временима и другачијим вредностима негује квалитет у издавачкој продукцији,
„У време пољуљаног система вредности „Јединство“ -Панорама је поставило високе критеријуме како у одабиру наслова и аутора тако и профилисању и доследном неговању едиција. Кроз неговање српског језика и ћирилице , наша кућа је концепцијски усмерена на афирмацију стваралаца и књижевности са косметских простора“ , рекла је директор Рада Комазец

Секретар ОШ „ Доситеј Обрадовић“, Бојан Антић се у име ове образовне установе ученика и наставника захвалио „Јединству„ односно Новинско издавачкој установи „Панорма“ и директорки Ради Комазец на како је истакао изузетно вредном поклону
-Овај вредни поклон ће пре свега обогатити скромни књижни фонд у нашој библиотеци.Желим да нагласим да је ово изузетно вредна донација која код ученика промовише читање што више књига и усмерава их у правцу развоја правог система вредности. Читањем књига деца употпуњују своје знање, обогаћују свој речник и своје видике. Овакви поклони су веома ретки у нашој школи и ми смо неизмерно захвални „Јединству“, јер се ради о нечему што је заиста вредно за нашу школу и за наше ученике – казао је секретар О. Ш. „ Доситеј Обрадовић“ Бојан Антић.
ОШ“ Доситеј Обрадовић у Прековцу, која има издвојена одељења у селима Извор и Зебинце ,ове године похађа 84 ученика и једна је од најстаријих школа у настави на српском језику у Новом Брду.
Додајмо да је Рада Комазец најавила да ће у скорије време посетити школу у метохијском селу Видању, којој ће у име Установе за новинско издавачку делатност „Панорама“ – „ Јединство“ уручити књиге на дар. Претходних година књиге на дар су уручене многим срспким школама на Косову и Метохији.
С. Ивковић

Подели на: