Најновије вести

Очекује се да од сутра почне примена споразума

Дванаести дан кризе на северу Косова и Метохије

 

Дан, након што је у Бриселу потписан споразум о деескалацији кризе на северу Косова и Метохије, стање на терену је непромењено. Магистрални пут Рашка- Лепосавић је још увек у блокади, а извршена је смена специјалне полиције из Приштине, која је овде дванаести дан, од када је почела криза у вези замене регистрационих таблица за возила.
Како се очекује, а како је споразумом договорено, сутра 2. октобра треба да почне реализација на терену. Очекује се да специјалци из Приштине напусте локацију старог пункта у близини административне линије са централном Србијом у Јарињу, али и да повуку патроле својих снага са магистралног пута Лепосавић- Косовска Митровица. Потом би требало да буду уклоњене и барикаде, како би се пут рашчистио за саобраћај.
По овом договору, који су 30. Септембра у Бриселу потписали Петар Петковић и Бесим Бесњику, за возила су предвидјене налепнице, које ће бити прелазно решење у трајању од пола године, док се не постигне трајно решење по питању регистационих таблица за аутомобиле.   В.Вукојевић

 

Подели на: