Најновије вести

Очуваћемо КМ таблице

Градоначелник и председник ПО општине Лепосавић Зоран Тодић о актуелној ситуацији у вези са пререгистрацијом возила

 

Више од годину дана, наш народ суочен је са покушајем приштинске власти да пререгиструје моторна возила на северу покрајне. Прошли смо много тога од протеста, блокаде магистарлног пута, вишенедељне барикаде на путевима, а и сада одлучни смо у својим настојањима да сачувамо КМ таблице, истакао је Тодић за медије поводом актуелне ситуације у вези са пререгистрацијом.
– Господа у Приштини треба да разуме реалност на терену да наши возачи једноставно не желе да пререгиструју своја возила, за српски народ је неприхватљива ова одлука о фазној пререгистрацији на косовске ознаке, они себе доживљавају као становнике Републике Србије и то смо много пута до сада показали. Заправо неразумне одлуке власти у Приштини могу да доведу до дестабилизације и нових тензија на простору севера Косова и Метохије.
– Сигуран сам да наш народ не прихвата и неће се одазвати позиву за пререгистрацију и верујем да нема те силе или новчаних казни које ће променити ту одлуку код нашег народа. Нико неће да се одрекне онога што је значајно вредније од онога што Приштина нуди, јер са нашим регистрационим ознакама можемо да путујемо широм планете. Ми апелујемо наше становнике да остану прибрани , уздржани , да не дозволе да буду испровоцирани од стране припадника КПС и осталих безбедносних служби које су присутне овде на простору наше општине. Народ разуме озбиљност ситуације и мислим да у овом тренутку не очекујемо додатну напетост, али са властима у Приштини никада нисте начисто. Понављам свака претња по безбедност и нарушавања мира и нових тензија долази из Приштине. Народ у четири српске општине није претња никоме, ми немамо проблем са Албанцима, већ са институцијама из Приштине, закључио је Тодић. В.В.

Подели на: