Најновије вести

Од Јариња до Рашке

Завршен шеснаести по реду Спуст без граница реком Ибар

Oва туристичко- спортска манифестација има све више поклоника, а осим самог спуста реком Ибар, који је упарво најатрактивнији, учесници су текамичили у кувању рибље чорбе и баскету.
Лепосавић, 28. Јула- Последњи викенд јула у Лепосавићу, већ традиционално резервисан је за сплаварење, популарно назван Спуст без граница. И ове године, иако су организатори имали бројне потешкоће, ипак је шеснаести по реду спуст одржан и био је занимљив викенд за све учеснике овогодишњег кампа, сплаварења и дружења.
Прва у низу дисциплина била је рафтинг трка на 350 метара, на средњем току реке Ибар. Учествовале су екипе из пет општина са Косова и Метохије, а победу је однела екипа из Зубиног Потока.
Неколико екипа се опробало у кувању рибље чорбе, а дегустација је приређена за све учеснике.
Мирко Антонијевић из Лепосавића је у организационо тиму Спуст без граница од самог оснивања, каже да би му било веома жао да пропусти ову манифестацију.
-Пар ентузијаста из Лепосавића дошло је на идеју да организује пре шеснаест година да организује спуст низ реку Ибар и ево године су прошле, а ми са истим жаром припремао сваке године ову манифестацију. Овде су млади људи углавно који воле спортове на води, дружење и поседују такмичарски дух и жељу за доказивањем, каже Антонијевић.
Србољуб Милосављевић из Лепосавића је председник организационог одбора и захваљујући њему и његовом тиму све је и ове године протекло у беспрекорном реду.
-Овде се могу забавити и дружити љубитељи спорта, јер смо и ове године учествовали турнит у баскету, љубитељи спортова на води, јер је сплаварење ударна дисциплина, а морам исказати да се и ове године сусрећемо са немаром наших грађана у очувању животне околине. Велике количине смећа дуж тока наше лепе реке Ибар кваре комплетан утисак, истиче Милосављевић.
Цела манифестација одржава се у сарадњи са суседно општином Рашка, која је организовала дочек учесника на градском базену у Рашки.
Дружење свих учесника из општина са Косова и Метохије и општине Рашка настављено је на базену у Рашки, најпре на ручку , а потом уз музику до касних вечерњих сати. В. Вукојевић

Подели на: