Најновије вести

Од сутра ће у свим школама у Србији бити присутни полицајци

У свим школама у Србији, од сутра од осам часова, биће присутни полицијски службеници све до краја наставе, који ће превентивно деловати, рекао је државни секретар у Министарству унутрашњих послова Данило Стевандић.

 

 

Стевандић је такође рекао да ће у току ове године МУП запослити нових 1.200 полицијских службеника.

“Већ сутра од осам часова, пре почетка наставе, у свим школама у Србији, а има их око 1.800. биће присутни полицијски службеници све до краја наставе који ће превентивно деловати да не дође до прекршаја и спречавати њихово извршење“, рекао је Стевандић за РТС.

Ангажовањем додатних 1.200 полицајаца, каже, обезбедиће се да свака школа има полицијског службеника који ће бринути о безбедности ученика и запослених.

“Посебан акценат ставићемо и на ученике у саобраћају у зонама школа, као и на откривање ватреног оружја, психоактивних супстанци…“, рекао је Стевандић.

Нагласио је да ће, осим у зонама школа, у наредном периоду бити појачано ангажовање полицијских службеника на свим јавним местима где се окупља велики број грађана – на трговима, улицама, железничким и аутобуским станицама, спортским приредбама.

Подели на: