Одаловић: Фалсификована документа о масовном силовању Албанки

Усвајањем Нацрта резолуције о осуди наводног геноцида, злочина против човечности и ратних злочина бившег државног режима Србије на Косову и формирањем суда чија ће мета бити искључиво Срби, приштинске привремене институције настављају своју непријатељску политику према Србији, изјавио је данас генерални секретар министарства спољних послова Вељко Одаловић.

 

Он је за ТВ Пинк рекао да то потврђује и недавно јавно саслушање о наводном силовању преко 20.000 Албанки у Одбору за спољне послове Конгреса САД.

Одаловић је истакао да су о томе предати фалсификовани докимнети и истакао да је број од 20.000 силованих Албанки измишљен и подсетио да је на Косову формиран фонд који финансира жртве сексуалног злостављања и да се из тог фонда финансира 225 жена, што је далеко мање од цифре 20.000.

“Када говоримо уопштено о дешавањима на КиМ, не смемо да заборавимо и ‘тровање’ које већ готово 30 година траје како би се Србија представила као геноцидан народ”, закључио је Одаловић.

Један од праваца деловања Приштине сада је замена теза, како би се сва кривица за догађаје деведесетих пребацило искључиво на Србију, али, наглашава Одаловић, превиђа се да се истрагама и процесуирањем злочина бавио Хашки трибунал за ратне злочине.

“И наши судови су се бавили злочинима на КиМ и постоје пресуде за те злочене, овде је друга опасност, они покушавају на све начине да свету представе слику да је Србија искључиво крива”, додаје Одаловић.

Медији наводе да Приштина припрема још једну провокацију за Србију, тако што ће политичари из Србије на неком од административних прелаза измеду централне Србије и КиМ морати да се потпишу на изјаву да је “Србија починила геноцид на Косову”, на шта Одаловић каже да нема цене за коју би он то потписао.

“Унутрашњи сукоб између Албанаца је један од разлога за овакво понашање”, додаје Одаловић и каже да они сада надглашавају ко ће јаче и теже по Србији да “пљуне”.

“Харадинај је стао иза такси и тврдоглаво гура то, са друге стране Весељи тражи своју позицију, Тачи с Рамом разговара о прекрајању граница”, подсећа Одаловић.

О нескривању нетрпељвости, односно “нескривању мржње према Србима”, каже Одаловић, говори и чињеница да је Покрету Самопредељење дозвољен јучерашњи скандални дочек у Тирани председника Србије Александра Вучића.

Одаловић додаје да Албанци треба да буду свесни чињенице да живе на простору који је контаминиран више него био који други и на простору који је бомбардован осиромашеним уранијом.

“Тачи говори да је на Косову било преко 13.000 зртава који су Албанци, чињенице говоре да је укупно било толико жртава. не могу да нам препишу то, нису само Албанци жртве, већ и Срби”, додаје Одаловић.

О изајви репоретера француског “Фигароа” Реноа Жирара, који је био сведок дешавања на Косову, да су догадаји у Рачку били вешта манипулација ОВК да би изазвали међународниу војну интервенцију против Срба, Одаловић каже да је Рачак један од примера покушаја превара.

“Када говоримо уопштено о дешавањима на КиМ, не смемо да заборавимо и ‘тровање’ које већ готово 30 година траје како би се Србија представила као геноцидан народ”, закључио је Одаловић.

Рачак један од примера покушаја превара

О изјави репоретера француског “Фигароа” Реноа Жирара, који је био сведок дешавања на Косову, да су догадаји у Рачку били вешта манипулација ОВК да би изазвали међународниу војну интервенцију против Срба, Одаловић каже да је Рачак један од примера покушаја превара.

Подели на: