Oдаловић: Срби не могу да ћуте над оним што Приштина ради

Генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић истиче да је затварање продавница на северу Косова и Метохије апел упозорења међународној заједници.

 

Вељко Одаловић је рекао да је затварање свих радњи на северу Косова протест који треба да покаже широј јавности да Срби неће ћутати.

“Срби морају да дигну глас, не могу да ћуте над овим што Приштина ради. Приштина провоцира и склања тему дијалога, у ком је доведена пред свршен чин да изврши преузете обавезе, пре свега да формира Заједницу српских општина”, напомиње Одаловић.

Сматра да затарање радњи неће направити штету већ треба да буде апел упозорења.

“Међународна заједница континуирано говори да Приштина треба да укине таксе, али Приштина то не ради јер ЕУ то не саопштава озбиљно. Ово ће у сваком случају додатно да прође кроз све структуре и уши оних који одлучују. Морају да знају с ким и са чим имају посла”, напомиње генерални секретар МСП-а.

Приштина, каже Одаловић, жели да успостави контролу на северу КиМ.

“Када су таксе уведене рекли су да ће да их укину кад признамо Косово. Њихова прича је сад другачија, кажу да желе да спрече шверц и криминал. Они имају најмање права да о томе причају јер је тај простор огрезао у шверцу и криминалу. Не могу против тога да се боре они који то раде”, напомиње генерални секретар Министарства спољних послова.

Према његовим речима, од увођења такси највише трпе обични грађани, а међу њима и трговци Албанци.

Подели на: