Најновије вести

Одбојка је моја велика љубав

Јелена Вукићевић спортисткиња генерације у Средњој школи’’Никола Тесла’’ у Лепосавићу

 

У великој конкуренцији и у најужем избору измедју Јелене Вукићевић, Наталије Савић и Марте Николић , а на предлог професора физичког васпитања Владимира Миливојевића, Јелена Вукићевић проглашена је спортисткињу генерције у овој школи.
Лепосавић, 9. Јун- Приближава се крај школске године, а то је уједно време да се изаберу најбољи медју најбољима и у свеукупном успеху и спорским дометима. Јелена Вукићевић, ученица, четвртог разреда Средње економске школе у СШ ‘’Никола Тесла ‘’ у Лепосавићу изборила се за ласкаву титулу, спортисткиње генерације, и то је, за њу велика част, како сама каже.
– Била је велика конкуренција , и искрено речено, нисам очекивала да ћу бити ја спортисткиња целе генерације, али на предлог нашег професора Владимира Миливојевића, узимајући у обзир све наше спортске активности ја сам ипак спортисткиња генерације. Моја велика љубав је одбојка и активно сам се бавила овим спортом осам година у Одбојкашком клубу Лепосавић. И сада највише волим овај спорт, мада пратим спорт уопште. Пратим утакмице наших одбојкашица и њихове наступе, каже Јелена.
Матуранткињу Јелену Вукићевић , сада очекује још дипломски рад у овој школи матура, растанак са генерацијијом, а потом и упис на факултет.
– Да, одлучила сам се за права и конкурисаћу на Правном фалултету у Београду и то ми је сада приоритет у животу. Спорт остаје моја велика љубав и са осамнаест година, на почетку смо живота и мислим да има времена за све, уколико се паметно планира, каже ова вредна ученица, која још додаје да је постигла и врло добар успех у овој школи.
Спорт пружа много могућности за свестрани развој личности, доприноси здрављу и физичкој спремности , а уједно постиже и такмичарски дух. Све ово доприноси развоју младих и Јелена каже да јој је спорт приуштио много лепих тренутака у животу.
– Волим да сам активна, да тренирам и рекреацију уопште, а томе доприносе и спортски радници. Имали смо доброг одбојкашког тренера, који је код мене и мојих колегиница развио љубав према овом спорту и на тренинге и утакмице сам увек радо одлазила, присећа се Јелена, додајући да је за ову школу и спортске активности вежу лепе успомене.
У овој школи се сваке године бира спортиста или спортисткиња године и својевремено и Мићо Николић, професор физичког васпитања у пензији наградјивао је најбољег спортисту или спортисткињу И на тај начин доприносио афирмацији спорта И физичке активности код младих. Овако, остаје записамо у монографији школе да је за свеукупни спортки ангажман у школској 2000/21. години за најбољу проглашена Јелена Вукићевић. В. Вукојевић

Подели на: