Најновије вести

Одборници и градоначелник положили заклетве

Конститутивна седница Скупштине општине Лепосавић

 

Конституисан је нови сазив Скупштине коју сачињавају осамнаест одборника.
Лепосавић, 1. Децембра- Конститутивна седница је одржана уз у складу са свим мерама за сузбијање ширења вируса Ковид -19 и са редукованим бројем људи. Седницом је до избора председавајућег , председавао најстарији оборник Будимир Вељовић. Свечане изјаве, заклетве су потом положили сви одборници и градоначелник, Зоран Тодић, који је овом приликом истакао да је захвалан свим градјанима што су му указали поверење, да и у наредне четири године, буде на челу ове општине.
– Желим да се захвалим прво Српској листи , на чији предлог сам и био кандидат за градоначелника за још један мандат, а и свим градјанима који су ми дали глас на локалним изборима, који су одржани 17. Октобра, а по резултатима избора добио сам подршку 97 посто бирачког тела. Заједно са одборницима , који су данас положили заклетве и са администрацијом локалне самоуправе радићемо на добробит нашег становништва из свих етничких заједница. Настојаћемо, пре свега да чувамо мир и да створимо амбијент у којем ће се развијати цео овај крај, кроз стварање квалитетнијих услова за живот и опстанак на овом простору. Изборни резултат нас обавезије да радимо још више и још посвећеније , да решавамо важне животне проблеме, а има их много. Најнеопходније је решавање водоснабдевања, решавање питања комуналне инфраструктуре, али и уједно и стварање услова да млади људи , који завршавају школе и факултете остају овде, и виде своју будућност у свом завичају, казао је Тодић.
За председавајућег Скупштине општине Лепосавић изабран је Стевица Видосављевић, директор Рудника и флотације ”Копаоник” у Лепосавићу.
Он је овом приликом захваљујући на избору, истакао да ће се трудити да одговорно ради овај посао и да ће кроз сарадњу са одборницима настојати да локална самоуправа ставара боље услове за одрживи развој и напредак општине Лепосавић у свим доменима рада.
Нови сазив Скупштине општине Лепосавић чини осамнаест одборника, од којих су неки били у овој Скупштини и у прошлом сазиву. В.Вукојевић

Подели на: