Најновије вести

Одржана комеморативна седница поводом смрти др Зорана Митровића

Комеморативна седница поводом смрти др Зорана Митровића, одборника СО Грачаница и директора Дома здравља у Доњој Гуштерици одржана је у Дому културе у Грачаници у присуству породице, колега и пријатеља.

 

Након што је минутом ћутања одата пошта преминулом др Зорану Митровићу о његовом животу и раду на комеморативној седници говорили су председник општине Грачаница Срђан Поповић, председавајући СО Грачаница Љубиша Караџић и др Звонко Сташевић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић упутио је најискреније саучешће породици Митровић наводећи да је смрт др Зорана ненадокнадив губитак не само за општину Грачаница и здравствени систем већ и за све мештане.

„Мештани општине Грачаница са тугом су примили вест да нас је прерано напустио пре свега човек кога су красиле најбоље људске врлине, лекар који је без струје и основних средстава за рад спасавао људске животе и у најтежим послератним годинама на Косову. Својим радом и пожртвованошћу решен да никада не напусти родно место стекако је немерљив углед међу својим народом али и свима онима који су га познавали. Двојбе није било и његова смиреност и преданост да помогне свом народу али пре свега вишедеценијско искуство довела су га и до места одборника у Скупштини општине Грачаница чијем раду је дао огроман допринос увек се трудећи да оправда поверење које су му грађани указали у два мандата. Одаласком др Зорана Митровића остао је ненадокнадив губитак не само за општину Грачаница и за наш здравствени систем већ и за све мештане наше општине“, казао је Поповић.

Председавајући СО Грачаница Љубиша Караџић казао је говорећи о ангажману др Митровића као одборника у СО Грачаница да је својим учешћем и искуством дао снажан допринос у раду и функционисању локалне самоуправе.

„О његовом стручном раду сувишно је и говорити јер је свако од нас или наших ближњих бар једном добио здравствену заштититу од цењеног др Зорана али мени је част данас овде да кажем да др Зоран Митровић одборнички мандат у нашој општини на основу мојих скромних запажања није прихватио као поданик неких великих политичких идеја већ искључиво руковођен жељом да оправда поверење својих грађана и да својим знањем и ауторитетом допринесе развоју наше општине и здравственог система пре свега. И у томе је успео. Његове идеје су од стране највишег општинског руководства увек радо прихваћене а савети млађим колегама увек уважавани“, казао је Караџић.

О животу и раду др Зорана Митровића говорио је и његов дугогодишњи колега др Звонко Сташевић.

„Својим трудом и залагањем стасао је у врсног специјалисту, једног од ретких хематолога, а после 1999. године остао једини у нашем здравству овде. Никада ни у веома тешким моментима није напуштао своју кућу, своју породицу и свој напаћени народ. Својом жртвом постао је симбол отпора. Данас се опраштамо од једног великог човека који је један од стубова здравства на Косову“, рекао је др Сташевић на комеморативној седници.

Др Зоран Митровић преминуо је после краће и тешке болести 29.јуна. Био је актуелни одборник Српске листе у Скупштини општине Грачаница , радио као хематолог у Клиничком центру у Приштини, након чега је после 1999.године своје врсно лекарско знање радо делио са младим колегама у српским срединама, лечио је и помагао сваком ко се обратио за помоћ без изузетака.

Родио се у Лепини 1961.године, живео је у Липљану до рата, када се са породицом вратио у завичајно село. Радио је као доктор хематолог у локалној амбуланти у Лепини, а од 2013.године па до последњег дана свог живота, обављао је и дужност директора Дома здравља у Доњој Гуштерици.

Др Зоран Митровић биће сахрањен данас на сеоском гробљу у Лепини у 12 часова. Оставио је за собом супругу, сина, ћерку, родитеље и многобројну родбину.

Подели на: