понедељак, 16. маја 2022. | 18:15
Најновије вести

Око хиљаду људи кренуло на гласање

Централни део Косова и Метохије

 

Организованим превозом у раним јутарњим часовима око хиљаду Срба из Грачанице и околине кренуло је на гласање у Куршумлију. Заједнички став људи који су се окупљали испред својих институција је да иду да обаве своју грађанску дужост и да их ништа у томе неће спречити.
-Идем да гласам и не смета ми што морам да идем до Куршумлије. Организован је превоз и није ми тешко. Ишла бих да гласам било где, а то што су нам власти из Приштине забраниле да гласамо на својим бирачким местима на Косову и Метохији није ништа изненађујуће за нас. То показује какав је њихов однос према нама Србима, рекла нам је Бојана Станојевић из Грачанице.
Међу окупљеним Србима у Грачаници било је доста младих и Бојана каже да као и сви они и она жели бољу будућност и просперитет за све оне који су чврсто решени да остану на својим огњиштима, пре свега боље сутра за младе људе.
Први аутобуси Срба са централног Косова и Метохије пут Куршумлије, поред Грачанице, кренули су и из Липљана, Косова Поља, и тако ће бити током целог дана. Више полазака је организовано да се не би стварале гужве на прелазу Мердаре.
Срби из централног дела КиМ своје бирачко право могу оставрити у ОШ”Милоје Закић” где је отворено 13 бирачких места.

М.Ч.

Подели на: