Најновије вести

Оксиген концентратор за Дом здравља у Звечану

Кабинет градоначелника Звечана Вучине Јанковића донирао је вредни апарат Оксиген концентратор Дому здравља у Звечану. Овакав апарат може кисеоником да збрињава четири пацијента одједном, било да се ради о збрињавању унутар Дома здравља или током транспорта.

 

“Ова донација је од изузетно функционалне важности нарочито у овом периоду када смо у пандемији вируса ковиђ19. Канцеларија градоначелника од почетка пандемије активно прати и учествује у решавању свих захтева везаних за пандемију и потребе превенције настанка болести са једне стране и обезбеђивања заштитне опреме за запослене са друге”, наводе у Дому здравља за програм Радио Косовске Митровице.

Током ове године кабинет градоначелника је Дому здравља Звечан донирао апарат Бројач крвних слика, као и неопходне реагенсе за поменути апарат, два стерилизатора капацитета 120 литара, Холтер мониторинг рада срца и крвног притиска, Дезо баријеру на улазу у Дом здравља, пулсни оксиметар, бесконтактне термометре, као и велики број маски, рукавица, визира, наочара, скафандера, каљача.

Наводе да су све превентивне активности и њихово коришћење дале резултат релативно мањег броја оболелих и позитивних на корона вирус у односу на друге средине, да нико од запослених није био позитиван на вирус, а да је контакт остварен у Дому здравља.

Подели на: