Најновије вести

Окупљени мирно протестују

Грађани Лепосавића и петог дана од када је градоначелник Љуљзим Хетеми из странке Самоопрељења ушао у зграду ове општине, не мире се са том ситуацијом и окупљају се на протесту. Припадници КФОР-А који обезбеђују прилаз општини, поставили су металне препреке и бодљикаву жицу и блокирали прилаз општини из свих праваца.

 

Са разгласа се пуштају патриотске песме, а народ окупљен, међу којима су и радници локалне самоуправе од раног јутра стоји на платоу испред општине.
Јединствени су у ставу да са својим сународницима из остале три општине на северу Космета издејствују остварење заједничких захтева да се специјалне снаге Косовске полиције повуку са севера, као и да новоизабрани градоначелници напусте зграде општине у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу. Јавна администрација у Косовској Митровици ради у засебној згради.
У разговору са грађанима сазнајемо да су одлучни да истрају у својим захтевима јер то значи опстанак на својим огњиштима.
Други је дан како не раде школе и предшколске установе и док се ова ситуација не разреши, нема услова за наставак наставе . Сви ишчекују да ће се се наћи политичко решење за ову тешку ситуацију, како би се односи релаксирали, и сви вратили својим радним обавезама и мирном животу. В.В

Подели на: