петак, 17. фебруара 2023. | 03:05
Најновије вести

Опљачкане продавнице у Скуланеву и Сувом Долу

Општина Грачаница

 

У ноћи између 23. и 24. фебруара у Скуланеву и Сувом Долу опљачкане су продавнице прехрамбене робе у власништву породица Живић и Грбушић.
Да су обијена врата на продавници Невенка Живић приметила је рано ујутро када је дошла да сачека долазак камиона који у село допрема хлеб.
-Катанац је био покидан а из продавнице су однели цигарете, чоколаде и новац. Пријавили смо случај полицији и они су обавили увиђај, рекла нам је Невенка Живић, док њен супруг Слободан додаје да не верује да ће починиоци бити пронађени.
Живићи имају продавницу у склопу своје куће већ 40 година и овоје први пут да су опљачкани.
-Полиција је направила записник, али нема од тога ништа. Пљачка наше продавнице је ситница наспрам онога што се дешавало. Шта ми да очекујемо када они нису решили много веће случајеве, разочарано каже Невенка Живић.
Милош Грбушић из Сувог Дола је такође у раним јутарњим сатима приметио да су врата на продавници обијена и из ње украден ситан новац, цигарете и остала прехрамбена роба. Каже да је штета око 300 евра.
Исте ноћи обијена је и механичарска радња породице Максимовић у Сувом Долу. За разлику од Грбушића и Живића који су на мети пљачкаша били по први пут, ову породицу су већ пљачкали. Пре неколико година украдена им је пољопривредна машина вредности од неколико хиљада евра.
Најновије крађе изазвале су додатни страх код преосталог српског становништва у овом делу Косова и Метохије, јер досадашње искуство говори да починиоци оваквих и сличних злодела никада нису пронађени. Поред поменутих села, крађе су последњих недеља биле и у Батусу, Радеву и Ливађу.
М.Ч.

Подели на: