Најновије вести

Општина Грачаница почиње изградњу кућа за шест породица

Општина Грачаница одобрила је изградњу шест кућа на основу конкурса из Социјалне карте становања.

 

Према ранијем конкурсу комисија је одлучила да општина изгради шест нових стамбених јединица за породице из социјалне категорије, за младе брачне парове и расељена лица. Одабрано је њих шест који ће до краја године добити свој кров над главом.

Према речима директора општинског одељења Урбанизма Дејана Јовановића изградња шест кућа почеће до краја лета јер је у току тендерска процедура.

Казао је да је шест породица из шест села општине Грачаница изабрано за изградњу кућа те да је комисија одлуку о одабиру породица донела на основу детаљне анализе документације и утврђивања чињеничног стања.

Јовановић наводи да је један од водећих приоритета општине Грачаница стамбено збрињавање које ће се наставити и након изградње ових шест кућа. У плану је изградња нових стамбених зграда у Грачаници и наставак доделе грађевинског материјала а све према Социјалној карти становања.

Он позива мештане који су учествовали у конкурсу на стрпљење те да ће се свима помоћи у складу са могућностима и потребама породица.

Ранг листа добитника изградње нових стамбених објеката:

1. Дејан Максимовић из Добротина,
2. Милан Симић из Грачанице,
3. Немања Максимовић из Ливађа,
4. Златан Станојевић из Лапљег Села,
5. Милан Симић из Лепине и
6. Катарина Марковић из Сушице.

Подели на: