Најновије вести

Општина Косовска Митровица: Спортистима уручени уговори о суфинансирању

Привремени орган општине Косовска Митровица суфинансираће у овој години 24 спортска клуба. У ту сврху град је определио 12 милиона динара и Уговоре о суфинансирању потписали су представници клубова данас у просторијама општине.

 

На састанку председника Привременог оппштинског органа Александра Спирића и директора Установе за спорт и специјализоване услуге Петра Трајковића са представницима клубова било је речи и о преблемима са којима се суочавају овдашњи клубови као домаћини утакмица. Најновији случај био је јуче када је Кошаркашима Прве Петолетке из Третеника онемогућен улаз на Косово и Метохији како би се у редовном колу Срспске лиге, група Запад састали са КК Трепча.
– О животу српског народа на простору Косова и Метохије јасно говори и јучерашњи догађај и онемугућавање одржавања утакмице. Нажалост политика се заиграла тамо где јој није место и ово је показатељ да се српски клубови и генерално српски народ на КиМ суочавају са проблемом дискриминације. Ми протестујемо због оног што се јуче десило и смартрамо да убудуће такве и сличне ствари не смеју да се одразе на спорт – каже Спирић.
Рекавши да им је основни циљ да суфинансирањем мотивишу здрав стил живота, посебно код деце, он је реако да ће наставити пуним интензитетом да јачају спортске клубове.
Директор Установе за спорт и специјализоване услуге Петар Трајковић истакао је и да су и прошле године помагали клубове и да су они постигли запажене резултате.
– Велики број наших клубова био је на државном, европском, светском првенству и то нас чни јако сретним, јер смо добили нове репрезентативце у различитим дисциплинама у различитим спортовима.- казао је Трајковић.
Истиче да су изградњом Спортске хале пружене далеко веће могућности за клубове који се баве спортом у сали и борилачким вештинама, а ускоро ће почети и изградња фудбалског комплекса.
– Ове године ће бити 24 клуба на суфинансирању у општини Косовска Митровица, један клуб више у односу на прошлу годину, навео је Трајковић и навео податак да са 34 клуба колико постоји у граду то је највећи број клубова у једној општини на КиМ.
У име клубова председнику Привременог органа Александру Спирићу на финансијској подршци захвалио се тренер у ОФК Диф Немања Булатовић. У случају њиховог клуба каже да су добили средства за превоз, односно сва њихова путовања на такмичења биће плаћена од стране општине Косовска Митровица.

Подели на: