Најновије вести

Општинска инспекција на терену

Општина Грачаница

 

По налогу председника општине Грачаница Срђана Поповића, општинског Кризног штаба и директора одељења инспекције поменуте локалне самоуправе Милоша Аритоновића, сав расположив кадар Општинског одељења инспекције овог викенда контролисао је трговинске, угоститељске и све друге објекте које врше услужну делатност . Циљ је да се на терену провери да ли се власници радњи и локала, такси превозници, али и мештани, придржавају прописаних мера од стране Кризног штаба и медицинске струке како и се спречило ширење инфекције коронавирусом.
Према речима Милоша Аритоновића, директора Општинског одељења инспекције, ситуација на терену није иста у свим радњама, односно угоститељским објектима.
-Док се неки објекти услужне делатности строго придржавају прописаних мера имамо и примера где се мере не поштују. У складу са затеченом ситуацијом Општинско одељење инспекције предузима, предузимаће и убудуће, у складу са својим надлежностима, санкције против неодговорних појединаца, трговаца, таксиста и власника угоститетљских објеката, рекао је Аритоновић и додао да у акцији сузбијања ширења вируса неће бити повлашћених и поручио свима да најозбиљније швате и почну да примењују мере и сачувају не само своје здравље него и здравље своје породице и свих мештана у општини.
Председник општине Грачаница Срђан Поповић још једном је поновио да је ситуација у којој се ова локална самоуправа нашла озбиљна, а управо из разлога појаве нових случајева инфицираних Ковидом 19.
-У циљу сузбијања пандемије и њеног даљег ширења међу становништвом наше општине сва општинска одељења, у сарадњи са Кризним штабом, ставили смо у функцију заштите наших грађана.Најважније је од свега придржавати се прописаних мера и одговорно се понашати према насталој ситуацији. Недопустиво је да се неко из својих личних убеђења или погрешног сагледавања стања, понаша неодговорно и тиме ионако тешку ситуацију учини још лошијом. Ми ћемо са институцијоналног нивоа учинити све што је у нашој моћи да неодговорне појединце казнимо како би ситуацију одржали стабилном, поручио је Поповић.
Поповић је нагласио да верује у посвећеност мештана општине Грачаница и у дициплиновано понашање како је то био случај у предходна три месеца, и да ћемо из свега овога изаћи са минималним последицама.

М.Ч.

Подели на: