Најновије вести

Оптужница против две особе због лечења преосталих Срба у Приштини

Основно тужилаштво у Приштини подигло је оптужницу против две особе због наводног незаконитог обављања медицинске и фармацеутске делатности мимо система такозваног Косова.

 

 

Затеченим током полицијске контроле Н. П. и Е. И.  у објекту у центру Приштине, а у којем су Србима и особама других националности у том граду, пружане медицинске услуге према систему министарства здравља Владе Републике Србије.

Оптуженима се на терет ставља и наводна производња и дистрибуција штетних медицинских производа.

Према оптужници, “окривљени су од неутврђеног датума, непрекидно до 31. јануара 2024. године, у објекту (анексу) при полицијској станици Центар у Приштини, ради незаконитог профита од економске користи, представљајући се као члан НВО и као лекар, пружали медицинске услуге и третмане грађанима, а да нису лиценцирани и овлашћени од релевантних косовских институција, и за које услуге имају редовна месечне уплате од државних органа Србије, у износу до 1.700,00 евра”.

Како наводе, након спровођења налога за контролу од стране полиције у Приштини, код окривљених су пронађени биље и медицински производи без маркица и без порекла.

Тужилац је предложио суду да окривљени буду проглашени кривим и кажњени по закону за кривична дела која им се стављају на терет, као и да се лекови и медицински производи одузму и конфискују по правном поступку.

Подели на: