Најновије вести

Орлић са Реинћесом: Имплементирати до сада постигнуте договоре и формурати ЗСО

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић разговарао је са амбасадором Холандије у Србији Јостом Реинћесом о билатералним односима и међупарламентарној сарадњи двају земаља и информисао га о ситуацији у јужној српској покрајини.

 

 

Орлић је истакао да је безбедност српског народа на Косову и Метохији, поштовање потписаних споразума и неодложно формирање Заједнице српских општина за Србију остају кључна питања за која очекује пуну подршку од свих.

,,Србима на КиМ се крше основна људска права, пребијају их, хапсе без разлога и иједног доказа, уништавају им се животи због „вербалног деликта“, а најекстремнији пример насиља је рањавање српске деце на Бадње вече” рекао је Орлић.

Амбасадор Реинћес је изразио жаљење због рањавања српских дечака на Бадње вече, као и наду да ће дијалог Београда и Приштине резултирати имплементацијом до сада постигнутих договора, укључујући и формирање ЗСО.

Холандски амбасадор је потврдио растући интерес потенцијалних холандских инвеститора за улагања у Србију, с обзиром на повољан пословни амбијент и изузетне услове које пружа наша земља.

Саговорници су констатовали да потенцијали за сарадњу постоје у бројним областима од заједничког интереса, првенствено када је реч о туризму и ИТ сектору а наглашена је спремност за повезивање два парламената.

Подели на: