уторак, 21. фебруара 2023. | 23:35
Најновије вести

Османи: Ако Војска Србије пређе границу налетеће на војску САД

Председница привремених институција у Приштини Вјоса Османи изјавила је данас да ће се Војска Србије, уколико покуша да пређе административни прелаз са КиМ суочити са војском Сједињених Америчких Држава.

 

Она је то рекла новинарим, одговарајући на питање да ли се плаши сукоба због наоружавања Војске Србије, преноси Газета експрес.

По њеним речима, јасно је да српска војска види Русију као свог главног савезника у погледу војне сарадње, али и политике и да то отворено показују.

То се, тврди, видело на примеру војних вежби јер док су земље у региону спроводиле вежбу “Дефендер Еуропе 21” заједно са НАТО-ом и САД, Србија је истовремено организовала војне вежбе са Русијом.

“Нисам сигурна шта Београд има на уму када је реч о реторици, али једно добро знам: ако пређу границу са Косовом, сусреће се са војницима из САД и других чланица НАТО-а. Нисмо сами и Србија то добро зна. Једном су то покушали 1999. године. Мислим да неће хтети да то покушају поново”, рекла је Османи.

Говорећи о дијалогу, Османи каже да се зна шта Приштина очекује од њега, а то је узајамно признање.

“Видећемо како ће се ствари одвијати 25. јула. Мислим да је прерано за процену процеса и изводење јасног и коначног закључка. Али врло смо јасни у вези са својим очекивањима и она су идентична оним наведеним у писму које је послао председник Џо Бајден”, рекла је Османи.

Подели на: