Најновије вести

Османи: Питање несталих приоритет у дијалогу са Србијом

Председница Косова Вјоса Османи истиче да питање несталих треба да буде приоритет број један у дијалогу са Србијом, преноси Косово прес.

 

Османи сматра је питање несталих “отворена рана” за Косово и додаје да тешко замислити мир све док не постоји правда за све жртве рата.

“Косово још увек има отворене ране, све док не постоји правда за све жртве које је Србија тако сурово одвела или узела за таоце и још увек се воде као нестале. Док год за њих нема правде тешко је замислити мир. Нестали који су силом одведени као таоци током последњег рата на Косову наша су највец́а бол. Још увек су отворене ране које стварају потребу да свако од нас има највец́и приоритет у разјашњавању њихових судбине.Стога би ово не само требало да буде приоритет дијалога између Косова и Србије, вец́ са друге стране требало би да буде свакодневно институционално опредељење сваког од нас.

Изван политике имамо моралну и људску обавезу, јер мимо политике Косово нец́е моц́и да иде напред док не будемо имали још 1.600 породица које свакодневно осец́ају бол и одсуство својих најмилијих”, рекла је Османи.

Подели на: