Најновије вести

Османи: Укидање такси треба да замене реципрочне мере

Председница косовског парламента Вљоса Османи изјавила је да укидање такси треба да замене реципрочне мере, како је то у свом експозеу најавио премијер Аљбин Курти.

 

“Као што знате, заједнички програм коалиције представио је премијер Аљбин Курти у скупштини 3. фебруара и постало је јасно да би, како смо рекли, тарифу требало заменити мерама реципроцитета”, рекла је Вљоса Османи.

Додала је да би се односи између Косова и Србије требало да заснивају на овом принципу, који примењује свака демократска држава.

Она подсећа да је амрички амбасадор и специјални изасланик америчког председника Ричард Гренел, рекао да Србија мора да прекине кампању признавања, коју води незаконитим методама, што је поткопало важност дијалога.

“Ми нисмо били препрека дијалогу, радићемо са опозиционим посланицима и обезбедити потпуну транспарентност у овом процесу, и можемо очекивати да ћемо у том процесу успети”, рекла је Османи.

Османи је данас примила немачког амбасадора Кристијана Хелда, са којим је, како је рекла, разговарала о сарадњи на свим пољима, посебно између два парламента.

Подели на: