понедељак, 20. фебруара 2023. | 23:10
Најновије вести

Основци у Дријену добијају нову школу

Представници општине Зубин Поток обишли су данас ученике Основне школе “Јован Цвијић” у селима Црепуља и Дријен и обећали нове учионице и боље услове рада како за наставнике тако и за ученике.

 

Основцима су овом приликом уручени пригодни поклони чиме је још једном показано да руководство општине Зубин Поток води рачуна о младима који представљају будућност и њиховом останку на селу.

С обзиром да се садашња школа налази у лошем стању и да је удаљена тридесетак километара од Зубиног Потока најављена је изградња потпуно новог објекта који ће бити финансиран из инвестиционог фонда државе Србије намењен за Косово, а почетак изградње је планиран почетком следеће године.

„Већ наредне школске године основци из школа у Дријену добиће нове учионице чиме ће се побољшати услови рада како за наставнике тако и за ученике”, рекао је за Косово Онлине члан привременог органа Милош Перовић.

У ове две сеоске школе, које су истурена одељења ОШ „Јован Цвијић” из Зубиног Потока, наставу похађа тридесетак ученика од првог до осмог разреда.

Подели на: