Најновије вести

Оставке поднели градоначелник, одборници и директори

Хитна седница Скупштине општине Лепосавић

 

Зоран Тодић, градоначелник општине Лепосавић у оставци, данас је званично пред одборницима СО-е, поднео оставку , а то су учинили и сарадници шефови његовог кабинета. Оставке су потписали и свих деветнаест одборника ове СО-е и тако напустили даљи рад у косовским институцијама.
– Неопозиву оставку подносим због константног рушења људских права од стране Приштине. Ова оставка резултат је моје моралне обавезе, коју сам преузео као градоначелник општине Лепосавић изабран од народа, казао је измедју осталог Тодић.
Он је још нагласио, осврћућу се на хронологију дешавања на Косову и Метохији,” да смо сви сведоци тешког периода који је презивљавао наш народ у покрајни.”
– Близу 250 хиљада становника напустило је своја огњиштаа, а 2004. године извршен је погром над Србима. Након потписивања Бриселског споразума 2013. године ушли смо у косовске институције мислећи да радимо за добробит свог народа и да градимо суживот са Албанцима, али смо убрзо увидели да све то нема смисла. Више од девет година је прошло како није формирана ЗСО ,а Приштина то до данас није урадила, казао је Тодић и још додао, да суочени са тешким притисцима око пререгистрације возила и након смене командира полиције ,ствари су се додатно погоршале и српски представници више не виде смисао опстанка у приштинским институцијама.
Председавајући Скупштине Стевица Видосављевић позвао је одборнике да неопозиво поднесу оставке , и како је рекао , без притиска, својом вољом потпишу документ оставке, што су сви присутни, њих деветнаест одборника учинили, и цео чин поздравили аплаузом.
Срби напуштају све политичке институције – Скупштину и Владу у Приштини, као и четири општине на северу Косова и Метохије, парвосудне органе, полицију и администрацију. В.Вукојевић

Подели на: