Најновије вести

Отправник послова Србије у Индији: Радимо на евакуацији наших држављана из Авганистана

Двојица држављана Србије Марко Прибак и Александар Цвејић, који се налазе у Кабулу и раде за једну међународну фирму налазе се поред улаза у војни аеродром, који је ‘контролисана територија’. У Кабулу је још једна држављанка Србије која ради за једну невладину организацију. Отправник послова Амбасаде Србије у Индији, која је надлежна и за Авганистан, Синиша Павић рекао је да је у контакту са троје држављана Србије и да се ради на њиховој евакуацији.

 

Синиша Павић је рекао, да је на основу тога што је чуо од њих, али и на основу онога што се може испратити преко медија, ситуација драматична.

“Око војног аеродрома који нам је за евакуације најзанимљивији има, по проценама, од 1.000 до 2.000 људи. Неки од њих су наоружани и не искључује се могућност насилног упада”, истиче Павић.

Према његовим речима, у тој ситуацији Амасада Србије је у контакту са нашим држављанима и представницима земаља за које очекују да би могли да их укључе у евакуационе летове.

“У контакту смо и са индијским властима зато што и земља домаћин размишља о организацији могућих евакуационих летова и коришћење тих летова се у овом тренутку чини као најреалнији, најбезбеднији и најефикаснији пут и начин да се евакуација изведе. Надамо се да ће то да буде реализовано у најкраћем року”, нагласио је амбасадор Синиша Павић.

Подели на: