петак, 03. фебруара 2023. | 07:08
Најновије вести

Отварање бирачких места у 7х. Гласаће на укупно 27 бирачких места

Сутра избори за градоначелника Северне Митровице

Избори градоначелника општина Северна Митровица и Подујево биће одржани сутра, у недељу 29. новембра. Бирачка места биће отворена од 7х до 19х.
Предизборна тишина почела је ноћас тачно у поноћ, и трајаће до затварања биралишта у недељу.
Обе општине се према броју оболелих на недељном нивоу, налазе се у црвеној зонигде је на снази забрана кретања грађана у термину од 19х до 5х. На захтев ЦИК-а, у овим општинама, грађани ће на дан избора, моћи да се крећу до 22х.
Грађани Северне Митровице гласаће на укупно 27 бирачких места, у оквиру седам бирачких центара смештених у ОШ „Свети Сава”, Средњој техничкој школи „Михаило Петровић Алас”, Медицинској школи, у Микронасељу и у двема приватним кућама у Колашинској улици и у Бошњачкој махали. Један бирачки центар биће смештен у просторијама ОШ „Свети Сава” у Сувом Долу,.
. За председника општине Северна Митровица надметаће се четворица кандидата. Кандидат Српске листе је Милан Радојевић, Душан Милуновић наступа као независни кандидат, док су кандитати из партија албанске заједнице Фљорент Адеми из Демократске партије Косова и Ерден Атић из Самоопредељења.
С.К.

Подели на: