Најновије вести

Отворен мост код Дудиног крша у Косовској Митровици

Мост дугачак 70 метара, повезује Косовску Митровицу са са магистралним путем Приштина – Рашка

 

 

У оквиру обележавања Дана општине данас је у Косовској Митровици отворен нови мост код Дудиног Крша, који повезује град са магистралним путем Приштина – Рашка,
Мост су свечано отворили помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Јелена Стојковић и председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић
– Овај мост који смо данас свечано отворили је веома важан јер представља наше заједништво и наше повезивање. Овај мост данас у дужини од 70 метара повезује Косовску Митровицу са државним путем. Овим пројектом показујемо да испуњавамо обећања- истакла је Стојковић и додала да поред изградње моста и приступних саобраћајница, у граду се ради и на комплетном опремању путне инфраструктуре.
Стојковић је подсетила да је Канцеларија за КиМ уложила средства и у изградњу кружног тока као и реконструкцију улица Лоле Рибара и Рударске чете.
-Ми настављамо са улагањем, не само у путну инфраструктуру већ и у комуналну и сваку другу. Настављамо са изградњом наше Косовске Митровице, како би била још лепша и још примамљивија за живот наших грађана- рекла је Стојковић.
Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић је нагласио је да је циљ и Владе Србије и њеног председника, као и Канцеларије за КиМ и Привременог органа Општине Косовска Митровица, стврање бољих услова за живот грађана.
– Готово 140 милиона средстава је обезбеђено закључком Владе Србије за реализацију овог пројекта који је започет у августу месецу, а сада је завршен. Овим ће саобраћај у граду бити растерећен- подвукао је Спирић и додао да ће се у наредном периоду фокус ставити на заштиту животне средине, посебно на одржавање корита реке Ибар.
Спирић је најавио и ангажовање на изградњи фудбалског стадиона, што ће подићи спортске потенцијале града, а то је, како је истакао, нарочито важно за децу Косовске Митровице.
Спирић је захвалио државном врху Србије на улагањима и извођачима радова на томе што су испоштовали све задате рокове.
-Овај мост слободе и јединства требало би да покаже да сви морамо да останемо истрајни у демократској борби за бољи живот сваког појединца у нашем граду- додао је Спирић.
С.К.

 

Подели на: