Најновије вести

Oтворене продавнице и киосци у Лепосавићу

Након састанка привредника одлучено је да продавнице, пекаре и киосци поново буду отворени након двонедељног протеста ,због такси на српску робу које је увела Влада у Приштини, и немогућности снабдевања основним животним намирицама становништва.

 

Лепосавић, 3. Јула- Ситуација са снабдевањем је донекле нормализована. Грађани се након двонедељног затварања продавница снабдевају уобичајеном количином намирница, којих углавном има овде у Лепосавићу, на крајњем северу Косова и Метохије.

Продавнице нису радиле два дана, 1. и 2. јула у знаку исказивања протеста због наметнутих нецивилизацијских такси од сто одсто на робу која стиже из централне Србије и Босне и Херцеговине на Косово и Метохију. На овај начин доведено је у питање снабдевање и егзистенција становништва у српским срединама на Косову и Метохији, па су привредници на овај начин настојали да укажиу на овај велики проблем који угрожава опстанак целог народа. Показано је велико јединство и солидарност грађана у овој тешкој ситуацији.

Договор привредника да се отворе радње, реализован је и продавнице раде као и пре ове обуставе. Снабдевање је и даље отежано, али уколико се ситуација погорша, привредници напомињу да ће поново протествовати и затворити своје радње.
Хлеба, млека, свежег воћа и поврћа, као и остале робе широке потрошње има у радњама и грађани очекују да ће се ова ситуација разрешити и да снабдевање надаље буде уредно.

В.В.

Подели на: