Најновије вести

Павићевић и Јовић у посети Високим Дечанима и Ђаковици

Помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију Дејан Павићевић и др Душан Јововић посетили су данас манастир Високи Дечани где су разговарали са игуманом манастира Савом Јањићем и чланом Привременом органа општине Дечани Бошком Ћирићем, јединим српским повратником у то место.

 

Дејан Павићевић је изјавио да је увек велика част и задовољство посетити манастир Високе Дечане. Захвалио је игуману и браству манастира на добродошлици и изразио наду да ће број повратника у то место бити у будућности већи.

„Као Канцеларија за КиМ, као влада и председник Ср бије морамо да бринемо о ономе што је наша душа и наше срце, а манастир Високи Дечани заиста то јесу“, изјавио је Павићевић.

Како је даље предвиђено планом посете домаћинству повратника Бошка Ћирића у центру Дечана, делегација ће обићи и манастир Успења Пресвете Богородице у центру Ђаковице, где ће се сусрести са две монахиње, једине преостале Српкиње у овом месту.

Након посете манастиру, Павићевић и Јововић ће обићи и српско гробље у Пискотама, које је очишћено средствима које је обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију.

Подели на: