Најновије вести

Перформанс “Прилог за харач” због пребијања српског младића у Грачаници

Активисти Омладинског центра у Грачаници приредили су перформанс “Прилог за харач”, настављајући седми дан протеста због пребијања Луке Димитријевића.

 

 

Током једног од протеста, када се неколико стотина Срба окупило испред полицијске станице у Грачаници, полиција је казнила Дејана Димитријевића, оца претученог младића због наводног кршења епидемијских мера.

Перформанс “Прилог за харач”
“Ова кутија у којој се симболично прикупља како смо га ми назвали “харач”, запрвао показује да ми сви желимо да будемо део те казне, и да смо сви ми на неки начин организатори свега тога, а да истовремено нико није организатор”, рекао је Иван Николић из НВО Комуникација за развој друштва.

Данашњим перформансом омладинци Грачанице желе и да скрену пажњу на нарушену безбедносну ситуацију у самој општини као и на незадовољство грађана радом безбедносних органа. Нарочито након што је полиција уручила прекршајне пријаве оцу претученог младића коме се ставља на терет да је организовао протесте противно мерама за сузбијање пандемије.

Током ранијих протеста породице, пријатеља и мештана Грачанице и других насеља затражена је и оставка командира полиције Братислва Трајковића.

Такође затражено је од полицијског инспектората да испита на који начин је полиција обавила истрагу у вези пребијања Луке Димитријевића од стране три Албанца.

Омладински активисти најављују да ће у наредним данима наставити са сличним перформансима уз поштовање свих прописаних мера.

Подели на: