Најновије вести

Петиција предата генералном директору Косовске полиције

Косовска Митровица

Адвокат Дејан Васић, заступник Милорада Арлова, председника Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Републике Српске, поднео је жалбу Комисији за жалбе МУП – а Косова због тога што је Косовска полицијска служба, у петак 26. јуна, без образложења, нешто пре поднева председнику Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске Милораду Арлову забранила на прелазу Јариње, на северу КиМ, улазак на подручје јужне српске покрајине.
Адвокат Васић је данас, 14. јула, проследио и петицију Срба из свих делова Косова и Метохије, генералном директору Косовске полицијске службе, Решиту Ћаљају, са предлогом да се хуманисти Милораду Арлову дозволи улазак на Косово.
У организацији Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“, који се у Косовској Митровици гради хуманошћу и солидарношћу Репбулике Српске, 1. јула у Косовској Митровици и у свим већим српским срединама на Космету, покренута је петиција против нешватљиве одлуке Приштине, да се Милораду Арлову, председнику Одбора за помоћ Србима на КиМ Републике Српске забрани улазак у јужну српску покрајину.
Петицију су потписивали сви као и ученици школа у свим деловима КиМ. Сакупљено је више око 3500 потписа на читавом Космету.
Арлов је до сада равно 132 пута долазио на Косово и Метохију и то углавном доносећи помоћ сиромашнима и социјално угроженим породицама. Обишао је скоро сваку српску средину на Косову и Метохији као и све манастире у јужној српској покрајини.
З. Влашковић

Подели на: