Најновије вести

Петиција против забране уласка Арлова на КиМ

Косовска Митровица

 

У организацији Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“, који се у Косовској Митровици гради хуманошћу и солидарношћу Репбулике Српске, данас. 1. јула, у центру града, на Тргу Цара Лазара, покренута је петиција против нешватљиве одлуке Приштине, да се Милораду Арлову, председнику Одбора за помоћ Србима на КиМ Републике Српске забрани улазак у јужну српску покрајину.

Наиме, Косовска полицијска служба је, у петак 26. јуна, нешто пре поднева председнику Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске Милораду Арлову забранила улазак на подручје јужне српске покрајине.

Арлов је рекао да му је на административном прелазу Јариње, на путу Рашка – Косовска Митровица, речено да му је забрањен улазак на подручје КиМ, где је требао да се састане са замеником градоначелника Северне Косовске Митровице Адријаном Хоџић и члановима Удружења “Подржи ме”.

Петиција ће бити потписивана у свим већим српским срединама на КиМ наредних недељу дана а биће предата свим институцијама у Приштини, представницима свих амбасада у Приштини и другим међународним организацијама како би се великом хуманитарцу из Републике Српске дозволио улазак на КиМ.

Арлов је до сада равно 133 пута долазио на Косово и Метохију и то углавном доносећи помоћ сиромашнима и социјално угроженим породицама. Обишао је скоро сваку српску средину на Косову и Метохији као и све манастире у јужној српској покрајини.

З. Влашковић

Подели на: