Најновије вести

Петковић: Албански политичари да признају да их не интересује грађење мира и стабилности

Поводом најновије претеће поруке албанских политичара, да једино исходиште дијалога Београда и Приштине мора бити такозвано међусобно признање, директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије др Петра Петковића огласио се саопштењем.

 

 

Претећом поруком да једино ишодиште дијалога Београда и Приштине мора бити такозвано међусобно признање, албански политичари директно су доказали да их дијалог, договор и трагање за компромисним решењем не занима.

Уместо што безочно обмањују јавност и свакодневно саботирају дијалог, нека признају да их не интересује грађење мира и стабилности, већ да се залажу за замрзнути конфликт и свакодневне тензије на терену, које су нажалост опасност и алтернатива дијалогу.

Наметнута решења и једнострани потези нити су дијалог, нити помажу међусобном разумевању и договору, већ појачавају тензије и јаз који постоји међу народима на територији Косова и Метохије.

Београд је кредибилан партнер у дијалогу и спреман је да у најбољој вољи седне за преговарачки сто у Бриселу, да бисмо решавали питања од интереса и за српски и албански народ у покрајини, а питање међусобног признања нити је тема, нити ће бити тема у статусно неутралном дијалогу у Бриселу.

Зато, нека албански политичари не троше узалуд дневнице, ако их само то занима, него нека тај новац паметније потроше на своју урушену економију”, наводи у саопштењу директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић..

 

Подели на: