Најновије вести

Петковић: Бранко Бањац ослобођен политичком акцијом Београда, како то да само Србе хапсе грешком

Бранко Бањац који је данас насилно, без икаквог објашњења и основа ухапшен на Јарињу, пуштен је на слободу након политичке и дипломатске акције Београда, а наводно је ухапшен “грешком”, саопштио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

 

 

Хоће ли се неко извинити Бранку и његовој породици за претрпљен стрес и за то одговарати? Како то да се само Срби хапсе грешком?”, навео је Петар Петковић на Твитеру.

Према његовим речима, “овакве ‘отмице’ недужних Срба су стандардан метод застрашивања којим Куртијева полиција настоји да створи општи осећај угрожености код српског народа на КиМ”.

Петковић је претходно саопштио да су припадници косовске полиције ухапсили на Јарињу пензионера Бањца (72) из Београда који се са супругом упутио у Пећ на рочиште поводом решења имовинског спора који она води. Канцеларија за Косово и Метохију је одмах ангажовала адвокатски тим за одбрану, а Петковић је лично контактирао и породицу како би им понудио сваку врсту додатне помоћи, а о свему је директно обавестио и Мирослава Лајчака.

“Супруга ухапшеног Бранка, која је родом из Пећи поседује кућу у центру овог града која је конфискована од стране тзв. Поште Косова због чега је она покренула судски спор за повраћај имовине, а рочиште је заказано за сутра”, навео је Петковић.

Према његовим речима, чињеница је да Бранко нема апсолутно никакве везе са спором који се води на Косову и Метохији и да је ухапшен као вид застрашивања и одмазде Куртијевих институција како би породица одустала од спора, наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ.

“Бранко је у више наврата посећивао Пећку патријаршију без икаквих проблема, а данас је ухапшен уочи судског спора који води његова супруга што додатно показује мотиве овог политичког хапшења”, рекао је Петковић.

Заменик командира косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани потврдио је за Тањуг да је Србин, који је данас приведен на Јарињу, пуштен након информативног разговора.

Подели на: